Saps quins elements ha de tenir un packaging

Apreneu quins factors ha de contenir un packaging?

T’expliquem els factors imprescindibles que componen un packaging. Aquí trobareu la informació bàsica i legal que ha d’aparèixer a la vista per al consumidor. Fer-la atractiva és cosa nostra.

Independentment del producte que contingui, l’envàs ha de mostrar unes dades informatives, legals i com a no comercials. Et llisten els més importants per cobrir les necessitats en el disseny del packaging de productes.

Dissenyar un packaging i aspectes legals

La majoria dels països tenen les seves normes d’empaquetar. I estan classificades per categories depenent del seu sector, pesca, calçat, alimentari… Cadascuna ha de complir els requisits d’etiquetatge per la Unió Europea i garantir que els consumidors obtenen tota la informació de forma precisa i clara.

Informació del fabricant, elaborador i/o distribuïdor

Tot producte a la venda ha de mostrar a la vista la procedència. Imprescindible incloure informació precisa sobre el país, la ciutat o població, aneu el domicili complet i dades legals de l’elaborador o fabricant. De la mateixa manera cal fer constar les dades sobre el tipus de producte i la llista d’ingredients (en el cas dels comestibles) que conté, registre sanitari i si és el cas la denominació d’origen (per a aquells productes sota l’empara de una D.O.) .

Codi de barres

Imprescindible en el cas del disseny de packaging de productes per a grans superfícies i distribuïdores també en línia. Tot i que estèticament no ens agrada i pot fins i tot retreure un disseny cal incloure aquest conjunt de línies negres per codificar una informació estrictament imprescindible.
Un codi de barres és una combinació de línies i números que s’inclou en el disseny i s’imprimeix a les etiquetes i embolcalls dels productes. Aquest conjunt xifrat podrà ser llegit i desxifrat amb un lector òptic i alhora transmetre aquesta informació automàticament. Un codi de barres acostuma a aportar dades tan importants com ara la data d’envasament, el número de lot o la procedència.

Restriccions de venda

Només és obligatori en aquells productes amb restriccions per exemple per edat (com en el cas de l’alcohol, tabac, medicines i medicaments…) Però si és el teu cas no et descuidis ja que és obligatori indicar els components i les limitacions d’ús i venda de cada cas particular.

Elements estètics que componen un packaging

Escollir els components d’un embolcall ja no s’entén únicament com una manera de protegir el producte durant les diferents fases de distribució i comercialització, sinó que es tracta d’una mica més. Cada factor i la seva elecció formarà part del màrqueting que envolta la marca.
De manera que és primordial tenir especial cura en el procés del disseny. Aquest ha d’estar orientat al públic objectiu i especialment al nínxol potencial. Un producte amb la intenció de posicionar-se com a exclusiu ha d’incloure materials i acabats que així ho siguin com UVI, aromes, textures… En canvi si el que pretén és atreure un públic jove la seva imatge podrà incloure colors més vius i fins i tot línies més agressives.

Imatge descriptiva del producte

És interessant poder incloure una imatge atractiva o una il·lustració descriptiva del producte. Com tothom sap una imatge val més que mil paraules… així que el perfecte és posar una cosa senzilla reconeixible perquè el consumidor entengui a primera vista de què es tracta el que trobareu a l’interior del paquet.

Identitat visual del producte i la marca

La identitat visual o disseny imatge corporativa són uns dels factors més importants que componen el packaging si volem atraure el consumidor en potència i acabar a la cistella de la compra. Aquí es llisten cada element visual com el logotip de producte, el tipus de lletra, els colors de l’embolcall, els estampats i l’element decoratius… La disposició de cadascuna d’aquestes parts estètiques i gràfiques realçaran les virtuts del producte que conté al seu interior.

Dóna’t compte que quan un client passeja per un supermercat i entre els seus lineals, rep milions i milions de missatges comercials. Que un producte destaqui d’entre la competència i provoqui que aquest client específic i concret pari la mirada en ell i l’agafi és el millor premi per a un dissenyador de packaging i de producte.

PD. Cada un d’aquests factors és indispensable a l’hora de projectar un bon embolcall i el seu disseny. I són un pack. Cap no pot faltar.😉

Informa't

Demana pressupost o explica’ns la teva idea